Hozzávalók:
40dkg makaróni tészta
15dkg olajos articsóka
1 paprika
4 szelet nyers füstölt sonka
5 paradicsom
15dkg reszelt parmezán sajt
3 evőkanál olívaolaj
Só, őrölt bors
Elkészítése:
1. Távolítsd el a paprika magját, majd vágd kis kockákra.
2. A paradicsom héját metszd be, tedd két percre lobogó vízbe, hideg víz alatt hűtsd le, végül hámozd meg. A paradicsomokat vágd féle, a magokat távolítsd el, kockázd fel a húsát.
3. Serpenyőben olívaolajon öt percig fonnyaszd meg a paprikát, majd add hozzá a paradicsomot, és még tíz percig párold.
4. A tésztát körülbelül nyolc percig főzd bő, lobogó sós vízben.
5. A sonkát vágd vékony csíkokra, csepegtesd le az articsókát.
6. Az articsókát, a sonkát és a paradicsomos szószt keverd a tésztához, és az egészet öntsd egy tűzálló tálba.
7. Hintsd meg reszelt parmezánnal, és 180°C-on (gázsütő, 5-ös fokozat) süsd harminc percig.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK