Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Csokis mandulás sütitorta

Szerző:
Szabó Anna
Gyorsan, valami igazán finomat? Ezt a sütit imádni fogod! Alig egy óra és máris tehetsz valami nyalánkságot az asztalra. Mindehhez csupán néhány alapvető hozzávalóra van szükséged, illetve csokoládéra és mandulára!
Csokis mandulás sütitorta

Hozzávalók:
- 22 dkg feldarabolt keserű csokoládé
- 15 dkg barna cukor
- 3 evőkanál víz
- 17 dkg puha vaj
- 2 dkg őrölt mandula
- 3 ek. Liszt
- 5 tojás sárgája és fehérje különválasztva
- 10 dkg hámozott mandula
- késhegynyi sütőpor
- porcukor
- tejszínhab, friss gyümölcsök


Elkészítése:

Vajazz ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát. A csokit a vízzel kis lábasban, alacsony lángon, állandó keverés mellett olvaszd fel. Tovább kevergetve add hozzá a cukrot, míg az is el nem olvad, majd vedd le a tűzről. A vajat kis adagokban add hozzá és a még meleg, olvadt csokiba keverd bele. Dolgozd bele a mandulát, a lisztet, és a sütőport is! A tojássárgáját is ekkor tedd hozzá, majd az egészet alaposan keverd össze.

A tojásfehérjéből verj kemény habot, és egy fakanállal óvatosan keverd hozzá a csokimasszához. Keverd bele a darabos mandulát is, majd az egész masszát öntsd a kivajazott tortaformába.

A sütit 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig süsd, amíg jól felemelkedik, és a süti teteje be nem repedezik. Hagyd kicsit hűlni (kb. 30 perc). Ezután szórd meg a tetejét porcukorral! Tejszínhabbal és friss gyümölcsökkel tálald!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL