Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Cukorborsó tengeri rákkal

Szerző:
Szabó Anna
Azt mondják az okosok, ha nem szereted a tengeri herkentyűket, a rákot akkor is érdemes megkóstolnod, ugyanis az íze alig "halas".


Hozzávalók:

500g zöldborsó
12 rák
12 kis újhagyma
1 zsenge salátaszív
1 ek napraforgó olaj
1 kis csokor fűszernövény (1 kis ág kakukkfű, 2 szál petrezselyem)
1 kk porcukor
2dl víz
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. Megtisztítjuk a rákokat. A gőzölőedény felső szintjén 10 percig gőzöljük. Félretesszük.

2. Megtisztítjuk a hagymát. Négybe vágjuk a salátaszívet.

3. A hagymát és a salátát 5-6 percig pároljuk az olajon lefedve, kis lángon. Hozzáadjuk a zöldborsót, a fűszernövényeket, a cukrot és a vizet. Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és lefedve még 20-30 percig főzzük.

4. Ha a borsó megpuhult, kiszedjük a fűszernövényeket. Szűrőkanállal kiszedjük, és előmelegített tálra rakjuk a borsót, a főzőlevet erős lángon besűrítjük. Felmelegítjük benne a rákokat, majd a zöldborsóra tesszük. Ráöntjük a levet, és azonnal tálaljuk.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL