500g csirkemell filé
250g vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
50g gyömbér
1 nagy pirospaprika
300g hosszúszemű rizs
2ek vaj
1ek olaj
Só, bors
1 ½ ek curry
700ml zöldségalaplé
½ csokor koriander
100g krémjoghurt
1-2ek frissen facsart limelé
1. A csirkemellfilét vágd fel 2 cm nagyságú kockákra. A hagymákat kockázd fel közepes nagyra. A fokhagymát apróra vágd fel. A gyömbért pucold meg és vágd fel apró kocákra. A paprikákat negyedeld, vágd ki belőle az ereket és a magokat, majd szeld kis kockákra.
2. A rizst mosd meg alaposan egy szitában hideg folyó víz alatt. A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben kezd el felmelegíteni.
3. Egy csipet só és bors hozzáadásával süsd arany barnára a csirkemellet a zsiradékon, vedd ki a serpenyőből, majd dobd rá a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a paprikát. Fonnyaszd meg őket. Add hozzájuk a rizst, és két percig süsd együtt őket. Szórd meg a curryvel és keverd össze jó alaposan, és dinszteld tovább egy percig a zöldségeket és a rizst.
4. Sózd meg majd öntsd fel vízzel, és kezd el forralni. Ha felforrt, fedő alatt takaréklángon főzd készre. Közben kétszer-háromszor keverd meg, hogy ne tapadjon nagyon össze. Mielőtt készre párolódna a rizsed, add hozzá a csirkét is, és párold további 15 percig együtt őket.
5. A koriandert keverd el a joghurttal, ízesítsd sóval, borssal és a limelével. Ezt a keveréket kínáld a currys rizs mellé.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK