Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Decemberi mulatságok a legfinomabb falatokkal

Szerző:
Szabó Anna
Amint beköszönt a tizenkettedik hónap, kezdetét veszik az ünnepségek. Advent, Luca, Karácsony. És nemcsak ezek, de sok több más kisebb party is nap mint nap megtörténik, hiszen csökken a gyorsaság, mindenki lazítani kezd. Sokszor nem is kell különösebb ok egy kis év végi mulatságra, délutáni baráti találkozóra. Viszont elengedhetetlenek hozzá a legfinomabb falatok.

 

Az év végi party egy csodálatosan jó alkalom a finom falatok mellett való jó társaság élvezetére. Hívd meg te is barátnőidet egy délutáni találkozóra. Tervezd meg a saját decemberi zsúrodat. Ügyelj az apróságokra, a meghívókra, az asztalterítésre, a poharakra, a virágokra az asztalon. Attól függően, mikorra tervezed az összejövetelt, lehet ez egy délutáni brunch vagy egy kora esti találka, az apró falatok figyelmes megválasztását mindenképpen megköveteli. Legmutatósabb lesz ha egy ilyen zsúron nagy tálcákra vagy hatalmas porcelán tányérokra teszed a falatkákat. Üvegpoharakban kínáld vendégeidnek az italt, és mindenképpen legyen kávé, gyümölcs. Íme, néhány ötlet a recepteket illetően.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Gyömbéres palacsinta baracklekvárral és dióval


Hozzávalók

2 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze fehérliszt

fél csésze barnacukor
1 kiskanál sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
fél kiskanál őrölt gyömbér
1 kiskanál reszelt narancshéj
3 kanál vaj
1 tojás
2 csésze tej
A töltelékhez: baracklekvár, darált dió, tejszínhab.

Elkészítés

A felsorolt hozzávalókból palacsintatészták keverünk és kisütjük őket. Lehetnek egészen vékonyak, de lehetnek vastagabb amerikai fajták is. Baracklekvárt kenünk mindegyikre, megszórjuk darált dióval, majd amikor összehajtogattuk vagy betekertük, attól függően milyen alakú palacsintát szeretnénk, tejszínhabot is tehetünk rá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL