Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Délnyugati csirke

Szerző:
Szabó Anna
Ez a fogás serpenyőben kevesebb, mint húsz perc alatt elkészíthető. Ha nem szereted a csípős ételeket, akkor ne erős paprikákat használj, és akkor nem tüzes lesz, csak ízletes. Sült babbal, salátával, avokádóval is tálalható.
Hozzávalók:

- 1 darab kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- 1/4 csésze felaprított hagyma
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2-3 nagy paprika felaprózva
- egy leveskocka vagy ételízesítő
- 1/4 csésze tejszín
- 1/3 csésze reszelt cheddar (vagy más, semleges ízű, zsíros) sajt
- olivaolaj
- só, bors


Elkészítés:

1. Forrósítsd fel egy nagy serpenyőben az olajat.

2. A csirkemellet vágd falatnyi darabokra, sózd és borsozd meg. Pirítsd addig, míg aranybarnák nem lesznek, félidőben add hozzá a hagymát.

3. Add hozzá a fokhagymát, és párold még egy percig.

4. Ha túl száraz lenne, egy pici vizet, vagy húslevest önthetsz a serpenyőbe. Ilyenkor kerül bele az ételízesítő is.

5. Add hozzá a paprikákat, és párold együtt még egy kicsit. A paprikának nem szükséges egészen megpuhulnia.

6. Öntsd hozzá a tejszínt, és melegítsd még egy kicsit.

7. Szórd meg a reszelt sajttal, és ha az ráolvadt, tálalhatod is.

Nehézségi fok:
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL