Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert- és kávépillanatok húsvétra

Szerző:
Szabó Anna
A négynapos húsvéti hétvége jó alkalmat biztosít arra, hogy kicsit hátradőljünk, és egy kávé és egy könnyű desszert társaságában élvezzük a pihenést. Akár együtt vagyunk a családdal, akár szűk körben tartjuk a húsvétot, egy kis kényeztetés még kellemesebbé teszi az ünnepet. Nem is beszélve arról, hogy a locsolók is jobban örülnek egy-egy egyedi finomságnak a szokásos csokitojás helyett.

 

A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ''hagyományos'' és a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

 

Narancsos sajttorta és Cappuccino


Különleges alternatívája egy remek desszertnek, zamatokban gazdag és bársonyos.

Hozzávalók


Keksz alap:
100 g cukor
200 g liszt
120 g vaj
1 evőkanál tejszín
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál vaníliakivonat

Sajtkrém:
100 ml víz
5 zselatin
Egy nagy narancs leve
400 g sajtkrém (mascarpone)
200 g túró
150 g nádcukor
200 ml tejszínhab

Cappuccino:
1 Nespresso Rosabaya de Colombia Grand Cru kávékapszula
80 ml tej

Eszközök:
Pure Cappucino csésze
Aeroccino tejhabosító
Sütő
Mixer
Sütőforma (28 cm)
Sütőpapír
Kis lábos

Elkészítés


Keksz alap:
Keverd össze a keksz alap összes hozzávalóját. A kiolajozott sütőformát (28 cm) béleld ki sütőpapírral, majd tedd bele, és egyengesd el a tésztát. Süsd 15-20 percig, amíg szép barna színt nem kapsz.

Sajtkrém:
Áztasd a zselatint hideg vízbe, hogy megpuhuljon. Melegítsd fel a narancslevet egy kis lábosban, majd távolítsd el a tűzről, és add hozzá a zselatint. Keverd össze a sajtkrémet, a túrót és a cukrot, és öntsd rá a zselatinnal kevert narancslevet. Végül óvatosan keverd bele a tejszínhabot. Öntsd rá a túrós masszát a sütőformában megsült keksz alapra, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy lehűljön és megdermedjen.

Tálalás:
A cappuccino elkészítéséhez főzz egy espresso-t a Rosabaya de Colombia Grand Cru őrleményből, közben készíts tejhabot az Aeroccino tejhabosítóval, majd öntsd a tejhabot a kávéra. Fogyaszd a süteménnyel együtt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL