A Nespresso szakértői által összeállított receptek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nap bármely szakában kompromisszumok nélkül élvezhessük a tökéletes kávéélményt, hiszen a tavaszi receptek között egyaránt megtalálhatóak a ''hagyományos'' és a koffeinmentes Grand Cru kávéőrlemények felhasználásával készült kávé-desszert párosítások is.
{KEPGALERIA}
A tökéletesen összeillő textúrák és ízek magával ragadó hangulata teszi egyedülállóvá ezt a vaníliás kávédesszertet.
Hozzávalók
6 Nespresso Livanto vagy Ristretto Decaffeinato kávékapszula
2 desszertalma vagy főzőalma (150 g)
6 amaretti (mandulás keksz)
5 zselatinlap
2 evőkanál pirított, szeletelt mandula
4 vaníliarúd, hosszában elvágva
100 g barna nádcukor
150 g tejszínhab
Eszközök:
nagyobb edény
View Espresso csésze
Elkészítés
Áztasd a zselatint hideg vízbe, amíg meg nem lágyul. Hámozd meg az almákat, magozd ki és vágd őket 12 szeletre. Vágd félbe hosszában a vaníliarudat, és kapard ki a magokat.
Helyezd a barna nádcukrot, a kikapart vaníliavelőt és a kettévágott vaníliarudat egy nagyobb edénybe.
Főzz le 6 kapszula Livanto vagy Ristretto Decaffeinato Grand Cru kávét espresso csészékbe. Önts az edénybe 50 ml vizet, tedd fel forrni, és hagyd, hogy a cukor karamellizálódjon, majd add hozzá a lefőzött kávét. Tedd bele az almaszeleteket, majd főzd 10 percig alacsony hőmérsékleten.
Vedd ki a keverékből az almadarabokat és a vaníliarudakat, ezeket a tálalásig tedd félre. Add hozzá a folyadékhoz a leszűrt, meglágyított zselatint, és lágy kevergetés mellett hagyd benne feloldódni. Hagyd kihűlni, és tedd hűtőbe. Amikor a zselatin megszilárdult, vedd ki az edényből, és vágd apró kockákra.
Vágd ketté az amaretti süteményeket, és tedd tálkákba. Helyezd rá a kis zselé kockákat, az almaszeleteket és a felvert tejszínhab felét. A tetejét díszítsd a maradék tejszínhabbal, és szórd meg pirított mandulaszeletekkel. Önts egy kis espresso-t a desszertre, hogy még gazdagabb kávédesszertet kapj.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK