Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Desszert délutáni sziesztához

Szerző:
Szabó Anna
Való igaz, ez a mokkás-diós tekercs nem éppen tavaszt idéző desszert. Számunkra azonban egész évben kötelező gasztronómiai kellék.

Hozzávalók:

3 tojás
1 1/2dl cukor
100g őrölt mogyoró
1 evőkanál burgonya- vagy kukoricakeményítő
2 teáskanál sütőpor

Töltelék:
100g kockamargarin vagy vaj
1 ½ dl porcukor
1 evőkanál kakaópor
1-2 teáskanál instant kávégranulátum
1 teáskanál vanília
1 tojássárgája

Elkészítése:

1. Béleljünk ki egy tepsit vagy egy 30x40 centis süteményestepsit sütőpapírral.

2. Verjük föl a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

3. Keverjük össze a mogyorót, a keményítőt és a sütőport, majd forgassuk a tojásos keverékbe.

4. A tésztát egyenletesen oszlassuk el az előkészített tepsiben. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

5. Borítsuk ki a süteményt a cukorral megszórt sütőpapírra. Távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

6. A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport és a kávét, majd a vaníliát és a tojássárgáját. Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteménytésztán. Tekerjük föl, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalóra. Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

7. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

A sütő hőmérséklete: 250ºC, légkeveréses: 200ºC

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL