Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Díjnyertes epres receptek

Szerző:
Szabó Anna
Végigsétálva a piacokon már mindenütt ott lebeg az eper ellenállhatatlan illata. Rajongásunk érte többnyire odáig fajul, hogy a süteménybe nem a kellő mennyiség vagy egyáltalán nem jut. Embert próbáló feladat ellenállni a csipegetés vágyának, de hidd el, következő receptjeinkért megéri!


Mint mindig most is megjegyezzük, hogy az eper az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. Az eperben ugyanis kis híján annyi C-vitamin van (60mg-nyi 100g gyümölcsben), ami az egész napi mennyiséget fedezi. Fogyókúrázók álma, hiszen magas vitamintartalma mellett rostjaival elősegíti az emésztést, lédússága hozzájárul szervezeted hidratáltságához is. De mindez csak akkor érvényesül, ha nyersen magában fogyasztod, nem hedonista módon cukorral, tejszínnel… Sőt, a lenti receptek még további csupa egészségtelen, ám annál finomabb összetevőket tartalmaznak.

Először is következzenek múlt heti rajongói oldalunkon meghirdetett receptversenyünk győztesének receptjei, majd a mi személyes kedvenceink.
Receptbeküldő versenyünk nyertese ezen a héten: Kosztelnik Lászlóné

 

Mascarponés epres fagyi »

 

 

***

Epres túrótorony »

 

 

***

Földiepertorta »

 

 

***

Csokis palacsinta eperhabbal »

 

 

***

Epres indiáner »

 

 

***



Habos epres tekercs »
Eper illatos öntettel »
Hideg eperhab »
Epres piskóta tekercs »
Epres bajor krém
feketeribiszke-pürével »
Epercharlotte túróval »


 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL