Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Dulche de leche

Szerző:
Szabó Anna
Ha nem tudom rosszul, akkor az a selymes karamellakrém egy brazil specialitás, de ha mégsem helytálló a feltételezésem, az ízén mit sem fog változtatni.

 

A Dulche de leche, vagyis ez a fényesen ragyogó karamellafolyam sokoldalúan felhasználható, így tökéletes tölteléke lehet bonbonoknak, de tehetjük leveles tésztába, palacsintába, önthetjük fagylaltra, vagy nyalogathatjuk egyszerűen a kanálról. Nekem a karamellát ez testesíti meg, nem hiszem, hogy bármi képes lesz nálam lekörözni őt a kategóriájában. Ajándéknak is szoktam készíteni, beletöltöm egy csinos kis üvegbe, egy szalaggal rákötöm a receptet, és már meg is van. Nézzük, hogyan készül:

Hozzávalók:
- három tubus cukrozott, sűrített tej

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, gázsütő esetén ez a hetes fokozattal egyenlő. Egy kisebb jénaiba belenyomjuk a 3 tubus sűrített tejet, majd vizet forralunk (sima forró víz a csapból is megteszi tulajdonképpen). A jénait beletesszük egy nagyobb tepsibe, majd ebbe öntünk annyi forró vizet, hogy a jénai feléig érjen. Ezután gyorsan lefedjük alufóliával, majd betesszük a sütőbe. Durván két óra alatt lesz kész, közben félóránként átkeverjük, és minden bizonnyal szép arany barna színű krém lesz a végeredmény. Ezután kivesszük a jénai tálat a vízből, hagyjuk kihűlni, majd a krémet egy zárható üvegbe kanalazzuk. Hűtőben tárolva egy hónapig fogyasztható.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL