Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Édes-savanyú reggeli: egreskása

Szerző:
Szabó Anna
Nemsokára az egrest is üdvözölhetjük a zöldségesek standjánál. Addig is raktározd el ezt a receptet, mert teljesen új formát és ízvilágot kölcsönöz a zöld egresszemeknek.

Hozzávalók:

150g egres
100ml almalé
50g cukor
1tk étkezési keményítő
1 brownie (vagy 1 szelet kakaós piskóta, kb. 100g) szétmorzsolva
200g vaníliás joghurt

 

Elkészítése:

1. Először is mosd meg az egrest, és csepegtesd le. Majd tedd fel főni egy fazékban a 100ml almalével és az 50g cukorral. Forrald fel, majd fedd le, és főzd tovább alacsony hőfokon további 5 percig.

2. Közben keverd el az étkezési keményítőt 2 evőkanál hideg vízzel, majd szép lassan keverd hozzá a főzésben lévő egreshez. Kevergetés mellett forrald fel. Tedd félre hűlni.

3. Az egresszószt, ha már langyosra hűlt, felezd meg, és tegyél egy-egy adagot két külön pohárba. Ezt követően szórd rá a szétmorzsolt brownie felét, a tetejére pedig a vaníliás joghurt felét öntsd.

4. Tedd legalább 2 órára a hűtőbe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL