GASZTRO

Édes szilva fahéjas habbal

Szerző:
Szabó Anna
A megunhatatlan szilvából készült édesség uzsonnára is kiváló választás.

 

Hozzávalók:

300 g szilva
100 ml almalé
70 g cukor
1 db ánizsmag
30 g mandula, aprított
2 db tojás
1 mokkás kanál fahéj
70 ml desszertbor
50 grammos mandulás ropogós

Elkészítése:

1. Mosd meg a szilvát, vágd félbe és magozd ki. Az almalét 40 g cukorral és a csillagánizzsal egy fazékban kezd el melegíteni, majd közben dobd bele a szilvát is. Hagy 7-8 percig párolódni a lében, fedő alatt. Majd tedd félre hűlni.

2. Közben a mandulát egy serpenyőben pirítsd meg.

3. A tojássárgáját 30 g cukorral és a fahéjjal keverd habosra kézi robotgéppel, majd szép lassan dolgozd hozzá a desszertbort is.

4. A szilvát szedd kis tálakra, öntsd rá a tetejére a habot, szórd meg a pirított mandulával és tálald mellé a mandulás ropogóst.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL