A "Nature Food" című szaklapban megjelent tanulmány szerint az akvakultúrából származó lazacfilé kevesebb tápanyagot tartalmaz, például kalciumot, jódot, vasat, B12-vitamint, A-vitamint és omega 3-at. Ennek oka, hogy a tenyésztett halakat mással etetik, mint a természetes közegükben, így hiányoznak belőlük a vadon élő táplálékukból származó tápanyagok.
A kutatók tanácsa? Együk azt, amit a lazacok a vadonban! Olyan kis vadon élő halakra támaszkodnak, mint a makréla, a szardella és a hering. Az átállás a tanulmány szerint a környezetünknek is jobbat tesz.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK