Hozzávalók:
• 5 dkg vaj
• 5 db tojás
• 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 2 csomag vaníliás cukor
• 10 dkg eritrit cukor
• 1 csipet só
• 1 teáskanál fahéj
• 0.5 citromból nyert reszelt citromhéj
• 1 kávéskanál szegfűszeg
• 1 db vanília (kikapart magja)
• 0.5 g mazsola
• 0.5 g vörös áfonya
• 0.5 g aszalt szilva
Elkészítés:
1. A tojásokat különválasztjuk, fokozatos fokozatszámon felverjük a tojássárgáját a cukorral addig, amíg jó habos állagot nem kapunk.
2. Ezután felverjük a tojásfehérjét 1 csipet sóval, amíg jó kemény nem lesz.
3. A tojássárgájához hozzákeverjük az 5 dkg szobahőmérsékletű vajat, belerakjuk a fűszereket, vaníliát, majd a legvégén a gyümölcsöket.
4. Elkészítjük a száraz hozzávalókat. A sütőport összekeverjük a liszttel és a vaníliás cukorral és fokozatosan a tojásos masszánkhoz öntjük, elkeverjük nagy mozdulatokkal.
5. Végezetül a tojásfehérjét is adjuk hozzá az eddig meglévő masszához, először csak a felét. Ezt is nagy mozdulatokkal keverjük el, majd a másik felét ugyanígy adagoljuk.
6. A kész masszát töltsük a kuglóf formába, és 180 fokon 40 percig süssük.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK