Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Egreses sütemény

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 tojás
75 g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
2 dl cukor
3 dl finomliszt
2 teáskanál sütőport
3-4 dl friss vagy fagyasztott egres
2 evőkanál cukor
Díszítéshez: porcukor

 

Elkészítése:

Kenjünk és lisztezzünk ki egy 22 cm átmérőjű kapcsos gyümölcstortaformát.
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét tegyük félre egy nagy keverőtálba. Keverjük habosra a tojássárgáját, a vajat és a cukrot. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd adjuk a keverékhez.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A hab felét keverjük a tésztába, a maradékot pedig óvatosan forgassuk bele. Öntsük a tészta felét a formába. Rendezzük el rajta egyenletes rétegben az egrest. A maradék tésztával fedjük be a gyümölcsöt. Hintsük meg porcukorral.

Süssük a sütő alsó rácsán nagyjából 1 órán keresztül. Hagyjuk egy rácson legalább 5 percig hűlni, mielőtt kivennénk a formából.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Közvetlenül tálalás előtt szitáljunk rá egy kevés porcukrot.

(A sütő hőmérséklete 175 fok, légkeverésesé: 175 fok legyen.)

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL