Hozzávalók
- 30 dkg csirkemell,
- 1 tojásfehérje,
- csipetnyi só,
- 1 teáskanál liszt,
- 1 póréhagyma,
- 1 db kisebb uborka,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 1 evőkanál száraz vörösbor,
- 1 teáskanál ecet,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 teáskanál szezámmag.
Elkészítés
A lebőrözött és kicsontozott csirkemellet vágjuk kockákra. A tojásfehérjét verjük fel a liszttel és a csipetnyi sóval, majd forgassuk bele a csirkehúst. A póréhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük vékony karikákra. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk el hosszában, szedjük ki a magját, és karikázzuk félhold alakúra.
Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk hozzá a húsdarabokat. Addig kevergessük magas lángon, míg kifehéredik a hús. Ezután szórjuk rá a hagymát, és locsoljuk meg a szójaszósszal. Három percig süssük. Öntsük fel a felszeletelt uborkát ecettel, száraz vörösborral, szórjuk a sült csirkéhez. Néhány percig süssük együtt állandóan kevergetve. Tetejét hintsük meg szezámmaggal. frissen, forrón, főtt rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
- 40 dkg sovány sertéslapocka,
- 2 evőkanál olaj,
- 1 zöld húsú paprika,
- 1 piros húsú paprika.
A mártáshoz:
- 1 evőkanál cukor,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- 1 evőkanál száraz vörösbor,
- 2 evőkanál almaecet,
- 2 evőkanál paradicsompüré,
- 1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés
A húst először vékonyan szeleteljük, majd vágjuk csíkokra. Magozzuk ki a paprikát, csíkokra szeleteljük. A mártáshoz valókat keverjük ki egy csészében. A fokhagymát zúzva adjuk hozzá.
Forró olajon pirítsuk fehéredésig a csíkokra vágott húst kb. négy percig. Öntsük rá a kike¬vert mártást, keverjük jól össze, majd szórjuk hozzá a paprikát is. Süssük tovább pár percig, a paprika enyhén ropogós legyen. Forrón kínáljuk főtt rizzsel.
Hozzávalók
- 4 db csirkemell,
- 40 dkg szálkamentes tengeri hal (mélyhűtött is lehet),
- másfél dl olaj,
- 2 teáskanál vörös curry vagy őrölt pirospaprika,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál őrölt gyömbér,
- 1 evőkanál szójaszósz.
A mártáshoz:
- 2 dl sós mogyoró,
- 1 dl víz,
- másfél dl tejföl,
- 1 teáskanál szójaszósz,
- 1 evőkanál citromlé.
Elkészítés
A pácléhez öntsük össze a szójaszószt az olajjal, ízesítsük az őrölt paprikával, zúzott fokhagymával és a gyömbérrel. Két tálkába osszuk el. Az egyikbe tegyük a felkockázott csirkehúst, a másikba pedig a felengedett, felkockázott halat. Időnként megkeverve pihentessük néhány óráig. Húzzuk hurkapálcikára vagy fémnyársra külön a csirkehúst, külön a halat.
Negyedóráig grillezzük, időnként megforgatva. A tejfölt keverjük simára a citromlével, szójaszósszal. Szórjuk hozzá a durvára vágott mogyorót. Állandó keverés mellett főzzük néhány percig, közben hígítsuk vízzel. Hidegen kínáljuk. Tálalhatjuk a mogyorómártással, vagy készen kapható édes-savanyú mártással és párolt rizzsel.
Hozzávalók
- 40 dkg puha marhahús,
- 3 evőkanál szójaszósz,
- 2 evőkanál borecet,
- fél teáskanál őrölt gyömbér,
- 1 gerezd zúzott fokhagyma,
- 2 teáskanál olaj,
- 1 póréhagyma,
- 15 dkg mélyhűtött zöldborsó,
- 2 evőkanál hideg víz,
- 4 teáskanál kukoricaliszt,
- 5-6 db apró paradicsom,
- 15 dkg gesztenye.
Elkészítés
Vékonyra szeleteljük a megmosott húst. A szójaszószt keverjük ki ecettel, szárított gyömbérrel és a zúzott fokhagymával. Forgassuk bele a húst fél órára. A páctól csepegtessük le, töröljük le papírtörülközővel. Tegyük félre a páclevet.
Serpenyőben, forró olajon süssük a húst négy percig. Vegyük ki az olajból, tartsuk melegen. Öntsük fel az olajat páclével, kevés vízzel hígítva. Szórjuk bele az apróra vágott hagymát, a lobogó vízben puhított mélyhűtött borsót. Főzzük össze három percig. A két evőkanál vizet keverjük ki a kukoricaliszttel, majd öntsük a zöldségekhez. Tegyük vissza a húst, a felezett paradicsomot, és a hámozott, puhára párolt gesztenyét. Keverjük jól össze a sűrített zöldségekkel. Néhány percig süssük majd tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK