Hozzávalók
A tésztához:
12 dkg liszt
10 dkg vaj
10 evőkanál víz
4 tojás
A krémhez:
3 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
10 dkg cukor
3,5 dl tej
Elkészítés
Lábasba téve forrald fel a vizet a vajjal. Ha lobog, add hozzá a lisztet. Addig keverd, míg el nem válik az edény falától. Vedd le a tűzről, és úgy ahogy van, forrón, add hozzá egyenként a tojásokat.
Vizes kézzel formálj diónyi gombócokat a tésztából és helyezd őket egy tepsire, de ne túl közel egymáshoz. Pihentesd egy órát, majd helyezd előmelegített sütőbe a fánkokat. Az első negyedórában ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert összeeshet a tészta.
Kb. 25 perc alatt készre sülnek a fánkok. Vágd le a kalapjukat, szedegesd ki a belső hártyás részt és töltsd meg vaníliás krémmel.
A krémhez keverd habosra a tojások sárgáit a cukorral, majd adagold hozzá a lisztet és a pudingport, végül pedig a tejet. Folyamatosan kevergesd, míg sűrű nem lesz, majd még forrón és óvatosan jöhet hozzá a tojások keményre felvert habja.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK