Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Egy örök klasszikus: a képviselőfánk

Szerző:
Szabó Anna
Sokan szeretjük ezt a finomságot, és egyúttal azt hihetjük, hogy nagyon ördöngös az elkészítése. Íme a példa, hogy nem az, és kezdők is bátran próbálkozhatnak vele.

 

Hozzávalók

A tésztához:
12 dkg liszt
10 dkg vaj
10 evőkanál víz
4 tojás

A krémhez:


3 tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál liszt
10 dkg cukor
3,5 dl tej

Elkészítés


Lábasba téve forrald fel a vizet a vajjal. Ha lobog, add hozzá a lisztet. Addig keverd, míg el nem válik az edény falától. Vedd le a tűzről, és úgy ahogy van, forrón, add hozzá egyenként a tojásokat.

Vizes kézzel formálj diónyi gombócokat a tésztából és helyezd őket egy tepsire, de ne túl közel egymáshoz. Pihentesd egy órát, majd helyezd előmelegített sütőbe a fánkokat. Az első negyedórában ne nyisd ki a sütő ajtaját, mert összeeshet a tészta.
Kb. 25 perc alatt készre sülnek a fánkok. Vágd le a kalapjukat, szedegesd ki a belső hártyás részt és töltsd meg vaníliás krémmel.

A krémhez keverd habosra a tojások sárgáit a cukorral, majd adagold hozzá a lisztet és a pudingport, végül pedig a tejet. Folyamatosan kevergesd, míg sűrű nem lesz, majd még forrón és óvatosan jöhet hozzá a tojások keményre felvert habja.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL