Hozzávalók
- 35 dkg liszt
- 5 db tojás (nagy)
- 8 dkg porcukor
- 2 dl étolaj
- 1 dl tej
- 20 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 cs sütőpor
- 1 kg kimagozott cseresznye
Elkészítés
A cseresznyét magozzuk ki, és alaposan csepegtessük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, és a pudingporral, szitáljuk hozzá a keverékhez, és keverjük simára.
A tojások fehérjét verjük habbá, majd amikor már kifehéredett, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, amíg jó kemény habot kapunk. A hab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, és bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (Nem baj, ha a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza.) A maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához – ez már ne törjön össze!
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, simítsuk el, majd a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és így kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK