Étkezési terv 1 hétre:
- Hétfő: Korlátlan mennyiségű leves, gyümölcs, zsírszegény joghurt.
- Kedd: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, 125 ml sovány tej, 1 héjában sült burgonya egy teáskanál vajjal.
- Szerda: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, 125 ml sovány tej.
- Csütörtök: Korlátlan mennyiségű leves, 3 banán, 6 pohár sovány tej.
- Péntek: Korlátlan mennyiségű leves, grillezett fűszeres csirkemell, 8 db paradicsom, 1 pohár sovány joghurt.
- Szombat: Korlátlan mennyiségű leves, grillezett steak (zsír nélkül), gyümölcs, 6 pohár sovány tej.
- Vasárnap: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, gyümölcsök, 1 pohár sovány joghurt.
Tipp: Cukor helyett használj természetes édesítőt, mézet.
Mi legyen a menü?
Kezdd a napot szénhidrátban gazdag reggelivel, hogy erőt gyűjthess a napi teendőidhez
- Reggeli: müzli, teljes kiőrlésű gabonából készült péksütemény, kevés sajt, sovány túró, felvágott.
Fogyassz tízóraira vitamindús étket
- Tízórai: gyümölcsön és zsírszegény tejtermékeken kívül mindenképp fogyasszunk magvas péksüteményből készített szendvicset.
Fehérjében gazdag ebéd salátával
- Ebéd: grillezett sovány hús, halas salátával, rizzsel vagy tésztával. Kerüljük a bő olajban sült köreteket.
Könnyű vacsorát
- Vacsora: Ehetünk könnyű rizses vagy tésztaételeket kevés sajttal vagy sovány húsfélével. Vacsora után kiváló kísérő a banán és a dió. Igyunk mellé langyos mézes tejet. Egy pohár mézes tej elfogyasztása nyugodt éjszakát biztosít a számodra.
Vitamindús saláta:
Gyümölcsös zellersaláta joghurttal
Hozzávalók:
- 1 fej zeller
- 2 grépfrút
- 3 alma
- 2 dl joghurt
- 2 szem dióbél
- 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
- csipetnyi őrölt gyömbér
- őrölt fekete bors
- kevés ételecet
- tengeri só
A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszálnyi vékony hasábokra vágjuk. Vizet forralunk, beleöntjük az ecetet, a zellercsíkokat pedig 2-3 percre a forró, lobogó ecetes vízbe tesszük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
A grépfrútot meghámozzuk, hártyáiból kifejtjük a húsát és kockákra vágjuk.
A leforrázott zellercsíkokat, a grépfrútot, az almát mély tálkába tesszük majd jól összeforgatjuk.
A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel, majd a salátára öntjük. Hűtőbe tesszük, és pár órát érni hagyjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK