Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Együk fittre magunkat!

Szerző:
Szabó Anna
Mit fogyasszunk ahhoz, hogy egész nap fittnek és egészségesnek érezhessük magunkat? Étkezési tervünk segítségével és ínycsiklandó receptünkkel garantált a siker.

Étkezési terv 1 hétre:

- Hétfő: Korlátlan mennyiségű leves, gyümölcs, zsírszegény joghurt.
- Kedd: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, 125 ml sovány tej, 1 héjában sült burgonya egy teáskanál vajjal.
- Szerda: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, 125 ml sovány tej.
- Csütörtök: Korlátlan mennyiségű leves, 3 banán, 6 pohár sovány tej.
- Péntek: Korlátlan mennyiségű leves, grillezett fűszeres csirkemell, 8 db paradicsom, 1 pohár sovány joghurt.
- Szombat: Korlátlan mennyiségű leves, grillezett steak (zsír nélkül), gyümölcs, 6 pohár sovány tej.
- Vasárnap: Korlátlan mennyiségű leves, zöldségek, gyümölcsök, 1 pohár sovány joghurt.

Tipp: Cukor helyett használj természetes édesítőt, mézet.

Mi legyen a menü?

Kezdd a napot szénhidrátban gazdag reggelivel, hogy erőt gyűjthess a napi teendőidhez
- Reggeli:
müzli, teljes kiőrlésű gabonából készült péksütemény, kevés sajt, sovány túró, felvágott.

Fogyassz tízóraira vitamindús étket
- Tízórai: gyümölcsön és zsírszegény tejtermékeken kívül mindenképp fogyasszunk magvas péksüteményből készített szendvicset.


Fehérjében gazdag ebéd salátával
- Ebéd: grillezett sovány hús, halas salátával, rizzsel vagy tésztával. Kerüljük a bő olajban sült köreteket.

Könnyű vacsorát
 - Vacsora: Ehetünk könnyű rizses vagy tésztaételeket kevés sajttal vagy sovány  húsfélével. Vacsora után kiváló kísérő a banán és a dió. Igyunk mellé langyos mézes tejet. Egy pohár mézes tej elfogyasztása nyugodt éjszakát biztosít a számodra.


Vitamindús saláta:

Gyümölcsös zellersaláta joghurttal

Hozzávalók:
- 1 fej zeller
- 2 grépfrút
- 3 alma
- 2 dl joghurt
- 2 szem dióbél
- 1 kávéskanál frissen facsart citromlé
- csipetnyi őrölt gyömbér
- őrölt fekete bors
- kevés ételecet
- tengeri só

A zellert meghámozzuk, megmossuk, és gyufaszálnyi vékony hasábokra vágjuk. Vizet forralunk, beleöntjük az ecetet, a zellercsíkokat pedig 2-3 percre a forró, lobogó ecetes vízbe tesszük.  Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és kockákra vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg.
A grépfrútot meghámozzuk, hártyáiból kifejtjük a húsát és kockákra vágjuk.
A leforrázott zellercsíkokat, a grépfrútot, az almát mély tálkába tesszük majd jól összeforgatjuk.
A joghurtot összekeverjük a fűszerekkel, majd a salátára öntjük. Hűtőbe tesszük, és pár órát érni hagyjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL