Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Eper-avokádó saláta

Szerző:
Szabó Anna
Az avokádó semleges-selymes ízét „dobja” föl az eper édessége. Vegyes zöldsalátára szórva, rendhagyó mézes vinegrettel meglocsolva végre friss tavaszi íz…

Salátát olyan jó csinálni, mert olyan egyszerű. Nem kell aggódni, hogy odaég-e, mindent pontosan kimértünk-e, ha minden friss benne, nem lehet elrontani.


Hozzávalók:

• 2 evőkanál barna cukor
• 2 evőkanál olívaolaj
• 4 evőkanál méz
• 1 evőkanál fehér borecet
• 1 teáskanál citromlé
• 1 csomag salátakeverék
• 1 avokádó – meghámozva, kimagozva, szeletekre vágva
• 10 szép nagy eper, fölszeletelve
• 1 marék pekándió - fölvagdosva


Elkészítés:

1. Tegyük az olajat, a citromlevet, ecetet és mézet egy tálba, és habverővel jól keverjük össze
2. A vegyes salátalevelek egy nagy tálba kerülnek, szórjuk meg az eper és az avokádódarabkákkal
3. Még egyszer keverjük át a dresszinget, és spricceljük a salátára
4. Szórjuk a pekándiót a tetejére, és tálalhatjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL