Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epertorta

Szerző:
Szabó Anna
Ez a torta - savanykás ízével - igazi, kellemes édesség. Eper helyett ribizlivel, szilvával, egressel, szederrel, de bármilyen idény gyümölccsel is elkészíthető. A fantáziánkra van bízva, hogy milyen gyümölccsel bolondítjuk meg.
Hozzávalók:

1,5 pohár darás liszt
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg margarin
0,5 pohár porcukor
3 tojássárgája

Elkészítés:

Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, és tortaformában megsütjük. Mikor kihűlt, a formában hagyjuk, rákenjük a tölteléket, tetejére pedig cukrozott tejszínhabot, vagy eperzselét teszünk. Tálalásig hűtőszekrényben tálaljuk.


Töltelék


Hozzávalók:

¾ pohár narancslé
¼ pohár víz
2 kávéskanál epres pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
½ kg eper
3 tojásfehérje
2 dl tejszín, a díszítéshez
porcukor

Elkészítés:

A pudingport, a narancslevet, a vizet és a kristálycukrot felforraljuk, és kb. 3 percig, folyton kevergetve forraljuk. A kihűlt pépbe belekeverjük a megtisztított, megmosott és jól lecsurgatott epret és a tojásfehérjéből keményre vert habot.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL