Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Epres-citromos minitorták

Szerző:
Szabó Anna
Hivatalosan még nincs eperszezon, de néhány tábla már azt az illúziót kelti, hogy friss hazai termésből falatozhatunk. Ha te is elcsábulnál, íme egy hihetetlenül gyors recept!


Hozzávalók:

1 adag vajastészta
6 ek citromkrém (vagy citromos krémtúró)
1 csésze eper

Elkészítése:

1. 180 ºC-ra előmelegítjük a sütőt.

2. Kinyújtjuk a tésztát, s kivágunk belőle 4 kerek lapot.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a tészta korongokat. Vakon sütjük 10-15 percig, míg szép aranybarnára pirulnak.

4. Kivesszük a sütőből, rácsra helyezzük hűlni.

5. Tányérra tesszük a tésztalapokat, mindegyiket megkenjük citromkrémmel, s ízlésesen elrendezzük a tetején a eperszemeket.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL