Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Étkezési kultúra

Szerző:
Szabó Anna
A vonzalom, a testi vágy éppúgy az agyból ered, akárcsak az ételek, italok megkívánása.

Mivel a kettő szoros összefüggésben van egymással, ezért a különféle ínyencségek előnyösen befolyásolják a nemi ösztönök ébredését, intenzitását.

A japánok készítik a legkiválóbb érzékiségre ható sülteket.


Először lefagyasztják a húst, hogy nagyon vékony szeletekre tudják felvágni, majd megismétlik a hűtést, hogy még apróbb csíkokat metszenek belőle. Az ebből készített fűszeres ételek jóval könnyebben emészthetőek, mint egy nagy darab, vastag hússzelet.


Európában a sonkának tulajdonítanak hasonló bujaságra serkentő tulajdonságot. Állítólag a hódításairól nevezetes Casanova is sonkát fogyasztott rokfort sajttal szerelmi támadásai előtt. A disznót makkal, babbal, lóherével és gabonával táplálják, majd húsát feketedió-fán füstölik 30 napig, s ezután 12 hónapig érlelik. Az arab világban a joghurttal fogyasztott bárányhús adhat erőt egy érzéki éjszakához.

Kattints az Édes Bűnbeeséshez!


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL