Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Ezeregyéjszaka fagyija

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

1 liter tejszín
40dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Befőtt vagy aszalt gyümölcs
1kg nagyon apróra vagdalt, sokféle friss gyümölcs

A díszítéshez:
Felvert tejszínhab
Csokoládé- vagy gyümölcsöntet
Cukor- vagy csokoládédara tetszés szerint

Elkészítése:

1. A tejszínt nagyon kemény habbá verjük. Belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, és még egyszer felverjük. Óvatosan a habba forgatjuk az apróra vagdalt gyümölcsöket.

2. Egy nagyobb gyümölcskenyér-formát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a folpack kétoldalt jól kilógjon belőle, és belekanalazzuk a gyümölcsös tejszínt, a kilógó fóliát ráhajtjuk, majd legalább 3-4 órára, de legjobb, ha egy éjszakára mélyhűtőbe tesszük.

3. Amikor kivesszük a mélyhűtőből, lehúzzuk róla a fóliát, szeletekre vágva, tejszínhab-rózsákkal, tetszés szerinti öntettel, csoki forgácsokkal díszítve tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL