Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fagyasztott zabaione, avagy borhab Martini mártással - A legínycsiklandozóbb olasz desszert!

Szerző:
Szabó Anna
Ha szereted az olasz desszerteket, mindenképpen készítsd el az alábbi ízletes, fagyasztott borhabot! Tökéletes édesség olyan baráti összejövetelek alkalmából, amikor valamiféle különlegességgel akarsz szolgálni. Ízletes és könnyed nassolnivaló!

Hozzávalók


• 3 tojássárgája
• ½ teáskanál vanília kivonat
• 185 ml Martini Rosso
• 90 g porcukor
• 50g mandula, pörkölve és apróra darálva.


Elkészítés


1. Öntsd a tojássárgáját, a vaníliát, a Martini és a cukor felét egy fémtálba, és verd fel, míg habos állagot nem kapsz.
2. Ezt követően helyezd a tálat gőz fölé, ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe. Addig melegítsd, de legalább 5 percig, amíg sűrűbb, habos állagot nem kapsz.
3. Verd további 3 percen keresztül az egészet habverővel, majd hagyd kihűlni.
4. Óvatosan keverd hozzá a tejszínhabot és a mandulát, majd kanalazd a masszát desszertes tányérokba, vagy poharakba, de csak a feléig, majd fedd le őket. fóliával. Tedd be a fagyasztóba 6 órára, vagy amíg meg nem keményedik.
5. Addig a Martinit és a cukrot egy kis serpenyőben keverd össze, és alacsony tűzön kevergesd addig, amíg a cukor el nem olvad. Forrald fel, majd vedd lejjebb a gázt és párold 4-5 percig, amíg csak szirupos nem lesz.
6. A fagyasztott borhabot locsold meg a szósszal, díszítsd mandulával, és úgy tálald.


Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL