Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fahéjas banánhab

Szerző:
Szabó Anna
Egészségesen felpörget, és alig néhány hozzávalóból elkészül.

 

Hozzávalók:

4 nagy érett banán
1 zöld citrom
60 g sovány túró
1 kk őrölt fahéj
2 ek fruktóz
3 tojásfehérje


Tápérték adagonként:
180 kcal
Szénhidrát: 40 g
Fehérje: 5 g
Zsír: 0 g

 

Értékelés:

Kifacsarjuk a zöld citrom levét. Meghámozzuk a banánt, karikákra vágjuk, és azonnal meglocsoljuk a citromlével.

Finom pürévé összemixeljük a túróval. Hozzáadjuk a fahéjat és a fruktózt, és jól összekeverjük.

A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük. A habot óvatosan a túrós banánkrémbe keverjük, nehogy összetörjön a hab. Kis kelyhekbe elosztjuk, és 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

Nagyon hidegen tálaljuk önmagában, illetve szezontól függően egzotikus gyümölcssalátával vagy piros gyümölcsök keverékével.

 

 

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL