Csirkebecsinált leves
Hozzávalók
- 2 csirke apróléka
- 1 csomag petrezselyem
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb karlábé
- 1 kis zeller
- 1 dl tejszín
- 2 dkg liszt
-3 dkg zsiradék
- 5 dkg vaj
- bors, só
Elkészítés
A csirkét tegyük fel főni annyi vízbe, hogy éppen ellepje. A zöldséget pucoljuk meg, majd utána külön vízben tegyük fel főni, sóval, borssal ízesítsük. Közben a zsiradékból és a lisztből készítsünk világos rántást, majd hagyjuk kihűlni. A megfőtt csirkelevest kellő mennyiségű vízzel felengedjük, és berántjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és így is felforraljuk.
Bakonyi sertésborda
Hozzávalók
- 8 szelet sertésborda
- 25 dkg gomba
- 1 kisfej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- olaj Liszt
- só
Elkészítés
A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, enyhén kiverjük, majd gyengén sózva fél óráig állni hagyjuk. Ezután lisztbe forgatjuk, kevés forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk az apró kockára vágott hagymát. Meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, paradicsomot és zöldpaprikát. Kevés vizet öntünk alá, majd kb. tíz percig pároljuk. Ha a levét elfőné, mindig egy kevés vízzel felöntjük. Végül ráöntjük a lisztel dúsított tejfölt, és összeforgatjuk a hússal. Galuskával vagy tésztával tálaljuk Savanyúságot nem igazán igényel ez az étel, de házi savanyúságot fogyaszthatunk mellé.
Madártej
Hozzávalók
- 6 tojás
- 5 púpos evőkanál cukor
- 1 vanília rúd
- 3 vaníliás porcukor
- 1 liter tej
Elkészítés
A tejet egy lábosban takaréklángon feltesszük főni.(A vanília rudat is tegyük bele.) A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét kemény habbá verjük 1 csomag vaníliás porcukorral. Evőkanállal a forrásban levő tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, majd kb. 1 perc múlva megfordítjuk őket. A következő perc elteltével, szűrőkanállal kivesszük a már megfőtt galuskákat és félretesszük egy tálba.
A tojássárgáját, a cukorral és a vaníliás cukorral simává keverjük, majd fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk a meleg tejhez. Ezután ráöntjük, a tojásfehérjéből készült galuskákra. Hűtve tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK