Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fanyar mégis édes torta

Szerző:
Szabó Anna
Ez a rebarbarás sütemény az a fajta kényeztető finomság, ami édes ízével kényeztet, fanyarságával felüdít. Mindenesetre újdonság a már megszokott magyaros desszertekhez képest.

Hozzávalók:
(4 adag)

250g rebarbara
15g kandírozott gyömbér
80g vaj (puha)
70g cukor
1 tojás
100g liszt
1tk sütőpor

 

Elkészítése:

1. A 250g rebarbarát pucold meg, és vágd fel 2cm hosszú darabokra. A 15g kandírozott gyömbért szeld fel finomra.

2. A 80g puha vajat és a 30g cukrot a kézi robotgéppel keverd ki 5 percen keresztül. Az egy tojást vedd ketté tojássárgájára és fehérjére. A tojássárgáját add hozzá a vajas cukros keverékhez.

3. 100g lisztet elegyíts 1tk sütőporral és add hozzá a kandírozott, felaprított gyömbért.

4. Zsírozz és lisztezz ki egy (18 centiméter átmérőjű) tortaformát, majd az aljára szórd a rebarbarát. Erre öntsd rá a tésztamasszát. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd 25 percig.

5. A tojásfehérjét 1 csipet sóval és 40g cukor folyamatos hozzáadásával verd fel kemény habbá. A 25 percnyi sütés után vedd ki a tésztát a sütőből egyengesd el a tetején a tojáshabot, majd süsd további 8 percen keresztül.

6. Tálaláskor kínálj hozzá friss tejszínhabot ízlés szerint!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL