Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Farsangi fánkparádé

Szerző:
Szabó Anna
A farsang elmaradhatatlan finomsága a fánk. Ám a szalagos változat mellett más fajtáival is meglephetjük a családot, barátainkat, a siker garantált lesz. Érdemes kipróbálni a túrófánkot, a spanyol és az amerikai fánkot, de van egy villámváltozat is, ha éppen kevés az időnk.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Spanyol fánk (churros)

Hozzávalók

25dkg liszt
fél liter tej
10dkg vaj
pici só
1kiskanál cukor
6 tojás

Elkészítés

Forrald fel a tejet a vajjal, a cukorral és a sóval. Amikor forr, öntsd hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett, egészen addig, míg a tészta el nem válik az edény falától. Vedd ki a forró edényből és tedd át egy másik tálba a masszát, takard le enyhén nedves konyharuhával és hagyd kihűlni.

Ha ez megtörtént, add hozzá egyenként a tojásokat és keverd jól el. Nyomózsák segítségével készíts csíkokat, karikákat, egyéb formákat egy zsírpapírra és azonnal süsd ki. Arra azért ügyelj, hogy lefelé fordítva helyezd a fánkokat a forró olajba, miközben óvatosan lehúzod róluk a papírt.

Az elején az egyik felét fedő alatt, majd a másik felét fedő nélkül süsd. Ha szép piros lett, fémrácson hagyd kihűlni, megszórhatod fahéjas vagy vaníliás porcukorral, belemárthatod csokimázba vagy tálalhatod lekvárral is, kívánság szerint.

Kb. 20 darab lesz belőle.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL