Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Farsangi fánkparádé

Szerző:
Szabó Anna
A farsang elmaradhatatlan finomsága a fánk. Ám a szalagos változat mellett más fajtáival is meglephetjük a családot, barátainkat, a siker garantált lesz. Érdemes kipróbálni a túrófánkot, a spanyol és az amerikai fánkot, de van egy villámváltozat is, ha éppen kevés az időnk.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Szalagos fánk

Hozzávalók

50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 pici rum vagy rumaroma
késhegynyi só

Elkészítés

Langyosítsd meg a tejet és morzsold bele az élesztőt, valamint add hozzá a porcukrot is. Miután megkelt az élesztő, a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával, a rummal, és a sóval készíts közepesen kemény tésztát. Alaposan ki kell dolgozni, nem szabad sajnálni, egészen lágy állagú kell, hogy legyen a végén.

Hagyd kelni, amíg másfélszeresére nem nő. Ezután deszkára borítva nyújtsd ujjnyi vastagra. Szaggasd ki fánkszaggató vagy pohár segítségével, és következhet még félórányi kelesztés.

A sütéskor ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, inkább csak közepesen forró, és fejjel lefelé helyezd bele a fánkokat.
Kezdetben fedő alatt, majd megfordítás után fedő nélkül süljenek a finomságok. Még melegen szórjuk meg vaníliás cukorral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL