{KEPGALERIA}
Szalagos fánk
Hozzávalók
50 dkg liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
1 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
2 tojássárgája
1 pici rum vagy rumaroma
késhegynyi só
Elkészítés
Langyosítsd meg a tejet és morzsold bele az élesztőt, valamint add hozzá a porcukrot is. Miután megkelt az élesztő, a liszttel, a vajjal, a tojássárgájával, a rummal, és a sóval készíts közepesen kemény tésztát. Alaposan ki kell dolgozni, nem szabad sajnálni, egészen lágy állagú kell, hogy legyen a végén.
Hagyd kelni, amíg másfélszeresére nem nő. Ezután deszkára borítva nyújtsd ujjnyi vastagra. Szaggasd ki fánkszaggató vagy pohár segítségével, és következhet még félórányi kelesztés.
A sütéskor ügyelj arra, hogy ne legyen túl forró az olaj, inkább csak közepesen forró, és fejjel lefelé helyezd bele a fánkokat.
Kezdetben fedő alatt, majd megfordítás után fedő nélkül süljenek a finomságok. Még melegen szórjuk meg vaníliás cukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK