Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Farsangi fánkparádé

Szerző:
Szabó Anna
A farsang elmaradhatatlan finomsága a fánk. Ám a szalagos változat mellett más fajtáival is meglephetjük a családot, barátainkat, a siker garantált lesz. Érdemes kipróbálni a túrófánkot, a spanyol és az amerikai fánkot, de van egy villámváltozat is, ha éppen kevés az időnk.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Amerikai fánk (donut)

Hozzávalók

3/4 csésze margarin és ugyanannyi cukor
4 tojás
3/4 dl kefir és ugyanannyi tejföl
6 csésze liszt
2 evőkanál sütőpor
csipet só

Elkészítés

Nagyon egyszerű a dolog, csak alaposan össze kell dolgozni a hozzávalókat, és kb. 1 cm vastagra kinyújtani a tésztát. Nagyméretű pohárral szaggasd ki, és azért, hogy valóban olyan legyen, mint a filmbéli egyenruhások fánkja, középen is vágj egy kis lyukat egy kis pogácsaszaggató segítségével. Miután kész vagy a formázással, süsd ki forró olajban. Még melegen hintsd meg porcukorral, vagy öntsd le valamilyen édes öntettel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL