Hozzávalók
- 50 dkg fekete harcsa
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 dl fehérbor
- 3 dl víz
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
- só
- őrölt bors
- 1/2 mk szerecsendió
- 1 db zöldségleves kocka
- 2 ek olaj
Elkészítés
A harcsát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, daraboljuk fel, majd tegyük félre. A vöröshagymát vágjuk apróra, majd a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a szerecsendiót. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára. Amikor a hagyma már teljesen megpuhult, szűrjük át egy szűrőn, majd passzírozzuk át kanállal. A hagymás levet tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő hagymás léhez. Kevergetve, addig főzzük, míg kezd besűrűsödni. Ekkor tegyük bele a feldarabolt harcsát, keverjük alaposan össze, és főzzük kb. 10 percig. (Először elég sűrű lesz a lisztes habarástól, de a hal enged néhány perc után annyi levet, hogy egy szószos állagot kapjunk.)
Közben a mexikói zöldségkeveréket lefedett jénaiban, közepes fokozaton pároljuk a mikróban puhára. Ízlés szerint enyhén sós vízben is puhára főzhetjük. Amikor a harcsa már megfőtt, öntsük bele a szószba az előzőleg lecsepegtetett zöldségkeveréket is, óvatosan forgassuk össze, majd szép lassan rotyogtassuk még 2-3 percig.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK