Hozzávalók
Tészta
• 2 db tojás
• 25 g xilit (nyírfacukor)
• 150 g olvasztott lihgt vaj
• 1,5 dl tej
• 45 g teljes kiőrlésű liszt
• 1 cs sütőpor
• 1 tk vanília aroma
• 3 ek zsírszegény kakaópor
Krém
• 30 g porrá őrölt xilit
• 1 ek kakaó
• 4 ek olvasztott light vaj
• 2 ek kávé (ízlés szerint több is mehet bele)
Elkészítés
A tojást és a xilitet habbá verjük, majd egyszerűen csak hozzáadjuk a többi a hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük az elkészült tésztát.
Előmelegített sütőben körülbelül 180 °C-on 30 percig sütjük (tűpróbáig).
A krémet csomómentesre keverjük, és a még meleg süteményre öntjük, egyenletesen eloszlatva (bőven jut majd az oldalára is a lecsorgó krémből). Őrölt xilittel vagy "dekor" cukorral lehet díszíteni.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK