40g fokhagymagerezd
Fél dl sovány tejszín
2dl sovány tej
1 egész tojás + 2 tojássárgája
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors
A petrezselyemkrémhez
200g petrezselyemzöld
1,5dl sovány tej
1ek tejpor
1. A petrezselymet megmossuk, szárát levágjuk. 2 percre enyhén sós, lobogó vízbe tesszük, kivesszük, hideg vízbe mártjuk. Konyharuhán vagy papírtörlőn megszárítjuk.
2. A megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágjuk, kiszedjük a csírákat. A gerezdeket 2 percre lobogó forró vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük. Még kétszer megismételjük ezt a műveletet. Az ezután durvára zúzott gerezdeket 2-3 percig mixeljük a tejszínnel és a tejjel. Hozzáadjuk a felvert egész tojást és a két tojássárgáját, megsózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.
3. A sütőt előmelegítjük 150C-ra (5. fokozat). A fokhagymakrémet elosztjuk 4 kicsi, enyhén kiolajozott sütőformába, majd betesszük egy vízzel félig megtöltött sütőtálba. Kb. 40 percig sütjük, amíg a hab megszilárdul.
4. Elkészítjük a petrezselyemkrémet. Felforraljuk a tejet, beletesszük a petrezselymet, és 2 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejport, és 2-3 percig keverjük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Sózzuk és borsozzuk.
5. A fokhagymahabot kiborítjuk a formákból, a petrezselyemkrémmel melegen tálaljuk előételként.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK