Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával

Szerző:
Szabó Anna
Az aprópecsenye gyermekkorom kedvenc csemegéje. Valahányszor megpróbálkoztam az elkészítésével, sosem sikerült olyan istenire, mint édesanyámnak. Íme a recept, ahogy ő készíti. Mennyei ízkavalkád.

Fokhagymás aprópecsenye vele sült burgonyával


Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka (kockákra vágva)
- 80 dkg burgonya (kockákra vágva)
- 5 dkg füstölt teaszalonna (vékony metéltre vágva)
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- olaj ( a burgonya sütéséhez)
- 4 gerezd tisztított, zúzott fokhagyma
- só

A vékony metélte vágott szalonnát kiolvasztjuk egy mélyebb serpenyőben, majd a kisült zsírján, erős lángon lepirítjuk a megtisztított, kockákra vágott húst.
2 dl vizet öntsünk alá, és fedjük le.
Amíg a hús puhul, a burgonyát bő forró olajban szép pirosra sütjük.
A burgonyát félretesszük. Amikor a húsról elpárolgott a folyadék, zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, borssal, és a raguval együtt áthevítjük.
A burgonyát átforgatjuk az elkészült raguval.

Tipp:
- Zúzott fokhagyma helyett használhatunk tubusos fokhagymakrémet is. Ilyenkor vigyázzunk a sózással, mert a fokhagymakrém is sós lehet. Érdemes ízesítés előtt megkóstolni.

- A burgonyát nem jó megsózni, mert könnyebben megdermed, nem marad ropogós.

Bármilyen savanyúsággal vagy fejes salátával nagyon finom.

Ételhoroszkóp csak Neked!





Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL