Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Fokhagymás sült hús

Szerző:
Szabó Anna
Manapság a nők a hagyományos szerepek mellett fontosnak tartják a karrier építését. Emellett azonban a család, a gyermeknevelés nevelés, a háztartás nem marad ki a feladatok közül. Mégis egy ilyen sokoldalú nő számára értékesek az olyan receptek, amelyek hamar elkészíthetők, és a család értékeli a finom ízeket.

 

Hozzávalók:

½ kg sertés comb
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors
majoránna
étolaj
víz

Elkészítése:

A sertés combot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, alaposan megmossuk, majd besózzuk mindkét oldalát.

Előveszünk egy tepsit, amit alaposan kikenünk étolajjal. A tepsibe fektetjük a hússzeleteket, majd megszórjuk a borssal, és ízlés szerint a majoránnával.
A fokhagymát megpucoljuk, majd a felét felvágjuk, és a húsra szórjuk. A másik felét fokhagyma nyomó segítségével összenyomjuk, majd a szeletekre kenjük.
Végül egy kis vizet öntünk rá, majd alufóliával letakarva, 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük.

10 percig pároljuk a húst, majd a fóliát levéve arany barnára sütjük.
Krumplipürével tálalva nagyon finom.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL