Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Forró-savanyú leves

Szerző:
Szabó Anna
A kínai levesek általában nagyon bonyolultak. Kivéve az édes-savanyút, ami viszont már a könyökünkön jön ki.




Hozzávalók:

• 800 ml csirkeleves (kockából)
• 120 ml víz
• 200 g friss szeletelt gomba
• 65 g szeletelt bambuszrügy, konzerv
• 3 szelet friss gyömbérgyökér 
• 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
• 2 teáskanál szójaszósz (világos)
• 1 csipet szárított cseresznyepaprika
• 455 g csirkemellfilé, csíkokra vágva
• 3 evőkanál szezámolaj
• 2 zöldhagyma, apróra vágva
• 45 ml borecet
• 15 g keményítő
• 1 tojás, fölverve



Elkészítés:

Tegyük lábosba a csirkelevest, a plusz vizet, a gombát, bambuszrügyet, gyömbért, fokhagymát, szójaszószt meg az erőspaprikát, és forraljuk föl. Aztán vegyük kisebbre a lángot, és hagyjuk rotyogni, amíg a többi belevalót elkészítjük.

A csirkemell-csíkokat pirítsuk át gyorsan a szezámolajban, és rakjuk kicsit félre.

Keverjük össze az ecetet és a kukoricakeményítőt.  Újra forraljuk erősen a levest, és keverjük bele a fölvert tojást, lassan, folyamatosan kevergetve.
Adjuk hozzá az ecet-keményítő keveréket, aztán a csirkemell-csíkokat és folyamatosan keverve forraljuk még vagy 3-5 percig, amíg a hús teljesen meg nem puhul benne.

Szórjuk meg a zöldhagymával, és tálalhatjuk is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL