Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Forró téli italok

Szerző:
Szabó Anna
A tél közeledtével előtérbe kerülnek a forrón fogyasztható italok. Érthető, hiszen olykor jó hasznát vesszük a hidegben. Hoztunk néhány receptet, ami jó lélekmelegítőként szolgálhat, és még az elkészítése is egyszerű.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Chilis kakaó


Hozzávalók:

8 dl tej, 8 teáskanál kakaópor (hagyományos főző kakaóból), 8 teáskanál méz, 8 darab chili vagy ízlés szerint őrölt, vanília, fahéj vagy szegfűszeg, ízlés szerint.

Elkészítés:

A kakaóport keverjük el a tej egy részével, majd apránként keverjük el a maradék tejjel, csomómentesen. Tegyük fel főni, közben adjuk hozzá a többi alapanyagot. Amennyiben egész chilit választunk, karikázzuk fel. Főzzük készre, majd szűrjük le. Az ízesítést hagyhatjuk a legvégére, akár már kitöltött formában is édesíthetjük, így mindenki úgy fogyaszthatja, ahogy neki a legmegfelelőbb.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL