Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Főzzünk tésztát olasz módra!

Szerző:
Szabó Anna
Csizma ország lakói úgy tartják, hogy a tészta csak frissen és forrón az igazi, így inkább a vendégek várjanak a páratlan fogásra, mint fordítva. A sugo-nak is nevezett olasz mártásnak rengeteg variációja létezik, íme, most néhány a legnépszerűbb és legínycsiklandóbb változatok közül.

 

{KEPGALERIA}

 

A klasszikus paradicsomos recept


Húsimádóknak és vegetáriánusoknak egyaránt kedvence lehet, mert ugyanúgy társítható darált hússal, mint zöldségekkel.

Elkészítés


Mossunk meg 1 kg paradicsomot, és kockázzuk fel. Kevés olívaolajon pároljunk meg egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsomot és bazsalikommal megszórva főzzük jó sűrűre, mely nagyjából félóra alatt meg is van. Passzírozzuk át, sózzuk, borsozzuk, kissé cukrozzuk; egy kis rottyanás még a tűzön és máris kész

.
Tipp: ha igazán eredeti ízre vágyunk, a sűrített paradicsomot mellőzzük, használjuk alapanyagként a friss, aromás zöldséget.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL