Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Főzzünk tésztát olasz módra!

Szerző:
Szabó Anna
Csizma ország lakói úgy tartják, hogy a tészta csak frissen és forrón az igazi, így inkább a vendégek várjanak a páratlan fogásra, mint fordítva. A sugo-nak is nevezett olasz mártásnak rengeteg variációja létezik, íme, most néhány a legnépszerűbb és legínycsiklandóbb változatok közül.

 

{KEPGALERIA}

 

Alla Carbonara avagy tészta szénégető módra

Elkészítés


Olívaolajon pároljunk üvegesre 1 fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, majd dobjunk rá 15 dkg apró kockákra vágott füstölt szalonnát és/vagy tarját. Keverjünk össze egy tálban 4 tojást 5 dkg reszelt sajttal (kemény sajtot válasszunk), sózzuk, borsozzuk, ízesítsük még oreganoval, rozmaringgal és szerecsendióval is. A kifőtt tésztát egy serpenyőben elegyítsük a hagymás-szalonnás keverékkel, majd öntsük rá a tojásos sajtot. Néhány pillanat alatt forgassuk át az egészet, majd tálaljuk az elkészült fogást.

Tipp: Sokan tejszínt is adnak hozzá és a parmezánra esküsznek, de egy eredeti olasz szerint ezek a hozzávalók nem szükségesek.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL