Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Főzzünk tésztát olasz módra!

Szerző:
Szabó Anna
Csizma ország lakói úgy tartják, hogy a tészta csak frissen és forrón az igazi, így inkább a vendégek várjanak a páratlan fogásra, mint fordítva. A sugo-nak is nevezett olasz mártásnak rengeteg variációja létezik, íme, most néhány a legnépszerűbb és legínycsiklandóbb változatok közül.

 

{KEPGALERIA}

 

Sajtimádóknak


Az előző két recepthez hasonlóan most is 1 fej vöröshagymával és egy gerezd fokhagymával kezdődik a móka, egy kevés olívaolajon. A folytatáshoz viszont 1 dkg liszt kell, melyet az említett hagymás olajon megpirítunk. Öntsük fel 3 dl tejjel, majd állandó kevergetés mellett forraljuk és főzzük pár percig. Adjunk hozzá 15 reszelt sajtot, és hagyjuk, hogy beleolvadjon a mártásba. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.


Tipp: Igazán finom lesz a mártásunk, ha sajt gyanánt mondjuk gorgonzolát, provolonet, vagy parmezánt teszünk bele.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL