Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Főzzünk tésztát olasz módra!

Szerző:
Szabó Anna
Csizma ország lakói úgy tartják, hogy a tészta csak frissen és forrón az igazi, így inkább a vendégek várjanak a páratlan fogásra, mint fordítva. A sugo-nak is nevezett olasz mártásnak rengeteg variációja létezik, íme, most néhány a legnépszerűbb és legínycsiklandóbb változatok közül.

 

{KEPGALERIA}

 

All’ arrabiata avagy szó szerint mérges (csípős) tészta


Az „Alla Carbonara”-hoz hasonlóan olívaolajon megpárolunk egy fej vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, rádobunk 15 dkg kockára vágott füstölt szalonnát, és hogy igazán mérges legyen a szószunk, 1 felaprított hegyes erős paprikát. Adjunk hozzá 40 dkg hámozott, kockára vágott paradicsomot, és hagyjuk negyedóráig rotyogni. A fűszerezés ezúttal is csak a végén jön, sóval, borssal és bazsalikommal.


Tipp: Leginkább penne tészta illik hozzá.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL