Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Frittata

Szerző:
Szabó Anna
A frittata csodálatos dolog. Először is azért, mert sokkal könnyebb elkészíteni, mint az omlettet. Rakhatsz bele aztán akármennyi zöldséget, sajtot, húsfélét, bármit, amit otthon találsz. És szállítható is, mint a szendvics.
Ha kész van kockákra, vagy cikkekre vághatod, és magaddal viheted, úgy, mint az olaszok, akik gyakran pakolnak egy cikk frittátát ebédre. Nagy serpenyőben könnyen készíthetsz akár egy 12 szeletest is.


És hogyan készítsd el?

1. Állítsd be a sütődet úgy, hogy a legfelső rács közel legyen a grillezőhöz. És kapcsold be a grillt, hadd melegedjen. Válassz egy megfelelő méretű (jó nagy) tűzálló tálat – vagy sütőbe rakható, levehető nyelű teflonos serpenyőt.

2. Forrósíts fel egy evőkanál olivaolajat. Tedd bele a nyers zöldségeket, húsokat, fűszerezd és pirítsd meg őket.

3. Az előfőzött anyagokat is melegítsd át velük együtt.

4. Verd fel a tojásokat (egy nagy serpenyőbe legalább 12 kell). Sózd, borsozd, és keverj bele 3 evőkanál vizet, tejet, vagy tejszínt. Ha sajtod is van, a felét most belekeverheted . A másik felét inkább majd a frittata tetejére rakd. A keveréket öntsd a serpenyőbe.

5. Közepes hőfokon kevergesd körülbelül két percig, mint a rántottát. Ha a tojások többé-kevésbé megmerevedtek, ne kevergesd tovább. Úgy a finom, ha a külseje már szilárd, de belül még lágy.

6. Még egy percre hagyd a tűzön.

7. Szórd a tetejére a maradék sajtot. És rakd az edényt a grill alá. Figyeld, és amikor aranybarna a teteje, kész is van. (Ez kb. 2-4 perc.)

8. Ha kivetted, még hagyd a konyhaasztalon állni pár pecig, utána szeleteld fel.


Tipikus hozzávalók:

- füstölt húsok és szalonnák,
- leveles spenót,
- gomba,
- paprika,
- spárga.

A frittata-szeletek jól tűrik a mélyhűtést, és újramelegítést. Csak várd meg, hogy hűljenek ki rendesen, mielőtt elcsomagolod és a fagyasztóba helyezed őket.

Nehézségi fok:
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL