{KEPGALERIA}
Francia cukkinis lecsó
Hozzávalók
• 500 g paradicsom
• 400 g sárga húsú paprika vagy zöldpaprika
• 400 g piros húsú paprika
• 400 g zsenge cukkini
• 200 g burgonya
• 2 nagy fej hagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 4 ek. (classico) olívaolaj
• 1 kk. csípős paprikakrém
• 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
• 1 kisebb babérlevél
• só, bors
• 1 szál (8-12 levél) bazsalikom
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A kétféle paprikát és a hámozatlan cukkinit felkarikázzuk. A burgonyát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, felhasználásig hideg vízbe tesszük.
A hagymát apróra felkockázzuk, és az áttört fokhagymával együtt megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikakrémet, a fűszerkeveréket, a babérlevelet, ízlés szerint sót és borsot, élénk tűzön 2 percig forraljuk.
Beleforgatjuk a paprikakarikákat és a burgonyát, fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a cukkinit és az 1-2 bóbita kivételével finomra vágott bazsalikomot, majd fedő nélkül, hogy levét jócskán elfője, az egészet puhára főzzük. Csinos tálba szedjük, bazsalikombóbitával díszítjük, és köretként vagy hústalan egytálételként kínáljuk. Friss házikenyér illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel is gazdagíthatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK