Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül - A legjobb francia ételek

Szerző:
Szabó Anna
Következő gasztro állomásunk a kulináris élvezetek országa: Franciaország. A franciák imádják a finom és sokszínű ételeket. Minden érzelem és szenvedély tükröződik gasztro világukban. A boron, a baguette-en és sajton kívül, meg vannak a maguk sajátos specialitásai. Ha te is szenvedélyesen húzol a finom ételek iránt, tarts velünk és ismerjünk meg néhány isteni és ellenállhatatlan francia étel különlegességet!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Francia cukkinis lecsó

Hozzávalók

• 500 g paradicsom
• 400 g sárga húsú paprika vagy zöldpaprika
• 400 g piros húsú paprika
• 400 g zsenge cukkini
• 200 g burgonya
• 2 nagy fej hagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 4 ek. (classico) olívaolaj
• 1 kk. csípős paprikakrém
• 1/2 kk. provence-i fűszerkeverék
• 1 kisebb babérlevél
• só, bors
• 1 szál (8-12 levél) bazsalikom

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A kétféle paprikát és a hámozatlan cukkinit felkarikázzuk. A burgonyát 2x2 cm-es kockákra vágjuk, felhasználásig hideg vízbe tesszük.
A hagymát apróra felkockázzuk, és az áttört fokhagymával együtt megfonnyasztjuk a felforrósított olajban. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikakrémet, a fűszerkeveréket, a babérlevelet, ízlés szerint sót és borsot, élénk tűzön 2 percig forraljuk.

Beleforgatjuk a paprikakarikákat és a burgonyát, fedő alatt, mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzákeverjük a cukkinit és az 1-2 bóbita kivételével finomra vágott bazsalikomot, majd fedő nélkül, hogy levét jócskán elfője, az egészet puhára főzzük. Csinos tálba szedjük, bazsalikombóbitával díszítjük, és köretként vagy hústalan egytálételként kínáljuk. Friss házikenyér illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel is gazdagíthatjuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL