{KEPGALERIA}
Napóleon kedvence
Hozzávalók:
• 12 alsó csirkecomb vagy 4 nagyobb egész comb
• 1-2 kk. provence-i fűszerkeverék
• 4 ek. (classico) olívaolaj
• 1 közepes fej hagyma
• 3-4 gerezd fokhagyma
• 400 g apró szemű sampinyon gomba
• só, bors
• 1 doboz (400 g) konzerv hámozott paradicsom egészben vagy 600 g friss, érett paradicsom
• 1 ek. vaj/margarin
• 2-3 ek. finomliszt
• 3 ek. paradicsompüré vagy -sűrítmény
• 1/2 kk. kristálycukor
• 1 dl fehérbor
Elkészítés:
A csirkebuzogányokat/- combokat megmossuk, szárazra töröljük (a combokat kettévágjuk), bedörzsöljük a provence-i fűszerkeverékkel, porcelán vagy üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és legalább 2 órára (még jobb, ha egy éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprózzuk. A gombát megtisztítjuk, szárával együtt elnegyedeljük- elnyolcadoljuk. A paradicsomot kiemeljük a levéből, ujjnyi széles csíkokra vágjuk (ha friss paradicsomból készítjük, 2 percre forró, majd hideg vízbe merítjük és meghámozzuk, a többi ugyanaz).
Nagyobb serpenyőbe öntjük a hús alól a pácolajat, hozzáadjuk a vajat/margarint, felforrósítjuk. Megszórjuk a csirkehúst sóval, frissen őrölt borssal, valamint fátyolnyi liszttel, két kanállal meg-megforgatva körbepirítjuk, aztán kiszedjük a serpenyőből.
A zsiradékba dobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, megfonnyasztjuk. Beleforgatjuk a gombát, 3-4 percig pirítjuk, majd levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét/- sűrítményt, a cukrot és a fehérbort. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. Beletesszük a csirkehúst, lefedjük, és szelíd tűzön puhára pároljuk (30-35 perc).
Az ételt mélyebb tálba szedjük vagy (ha csinos) a serpenyőben hagyjuk, és kakukkfűvel vagy bazsalikommal díszítve kínáljuk. Főtt tészta, polenta illik hozzá.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK