{KEPGALERIA}
Rakott hal
Hozzávalók:
• 70 dkg fehérhúsú filézett hal
• 8 dkg vaj
• 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
• 2 közepes nagyságú sárgarépa
• 1 dl fehérbor
• 2 dl tejföl
• 1 tojás sárgája
• 10 dkg reszelt sajt
• só
Elkészítés:
Üvegesre dinsztelünk öt deka vajjal hőálló edényben a hagymát, majd ráreszeljük a répát. A megsózott halszeleteket erre helyezzük rá.
Megöntözzük borral, majd borsó méretű vajdarabokat szórunk a tetejére. Fedve sütjük az egészet úgy húsz percig, közben egyszer átforgatjuk a húsokat.
A fedőt levesszük, majd ráöntjük a halakra a tojássárgával elkevert tejfölt, végül sajttal megszórjuk a tetejét.
Fedő nélkül visszatoljuk sütni, míg a teteje szépen megpirul. Köretnek krumplipürét készítünk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK