Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül - A legjobb francia ételek

Szerző:
Szabó Anna
Következő gasztro állomásunk a kulináris élvezetek országa: Franciaország. A franciák imádják a finom és sokszínű ételeket. Minden érzelem és szenvedély tükröződik gasztro világukban. A boron, a baguette-en és sajton kívül, meg vannak a maguk sajátos specialitásai. Ha te is szenvedélyesen húzol a finom ételek iránt, tarts velünk és ismerjünk meg néhány isteni és ellenállhatatlan francia étel különlegességet!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Rakott hal

Hozzávalók:

• 70 dkg fehérhúsú filézett hal
• 8 dkg vaj
• 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
• 2 közepes nagyságú sárgarépa
• 1 dl fehérbor
• 2 dl tejföl
• 1 tojás sárgája
• 10 dkg reszelt sajt
• só

Elkészítés:

Üvegesre dinsztelünk öt deka vajjal hőálló edényben a hagymát, majd ráreszeljük a répát. A megsózott halszeleteket erre helyezzük rá.

Megöntözzük borral, majd borsó méretű vajdarabokat szórunk a tetejére. Fedve sütjük az egészet úgy húsz percig, közben egyszer átforgatjuk a húsokat.

A fedőt levesszük, majd ráöntjük a halakra a tojássárgával elkevert tejfölt, végül sajttal megszórjuk a tetejét.

Fedő nélkül visszatoljuk sütni, míg a teteje szépen megpirul. Köretnek krumplipürét készítünk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL