Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül - A legjobb francia ételek

Szerző:
Szabó Anna
Következő gasztro állomásunk a kulináris élvezetek országa: Franciaország. A franciák imádják a finom és sokszínű ételeket. Minden érzelem és szenvedély tükröződik gasztro világukban. A boron, a baguette-en és sajton kívül, meg vannak a maguk sajátos specialitásai. Ha te is szenvedélyesen húzol a finom ételek iránt, tarts velünk és ismerjünk meg néhány isteni és ellenállhatatlan francia étel különlegességet!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Creme brulée

Hozzávalók:

• 3 tojássárga
• 5 dkg cukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 1 csapott teáskanál fahéj
• 1 dl tej
• 3 dl tejszín
• 3 dkg kukoricakeményítő
• 5 dkg barnacukor

Elkészítés:

A gázsütőt 160 fokra, az elektromosat 180 fokra előmelegítjük.

Habosra keverjük a tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral. Keverés közben hozzáadjuk a mézet, a tejet, a fahéjat, a tejszínt és a kukoricakeményítőt.

A krémet egyszemélyes adagokban a tűzálló formákba osztjuk, majd az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A sütés befejeztével hagyjuk kihűlni, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a tálkákat 20 percre a fagyasztóba rakjuk. Közben bekapcsoljuk a grillsütőt, kivesszük a pudingokat, megszórjuk a tejüket barnacukorral, és betesszük az izzó grill alá néhány percre, amíg a cukor a tetején megolvad és karamellizálódik. Azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL