Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül - A legjobb francia ételek

Szerző:
Szabó Anna
Következő gasztro állomásunk a kulináris élvezetek országa: Franciaország. A franciák imádják a finom és sokszínű ételeket. Minden érzelem és szenvedély tükröződik gasztro világukban. A boron, a baguette-en és sajton kívül, meg vannak a maguk sajátos specialitásai. Ha te is szenvedélyesen húzol a finom ételek iránt, tarts velünk és ismerjünk meg néhány isteni és ellenállhatatlan francia étel különlegességet!

 

{KEPGALERIA}

 

 

Francia macaron tejcsokikrémmel

Hozzávalók:

• 10 dkg darált mandula
• 8 dkg tojásfehérje
• 2,5 dkg cukor
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg cukor
• 3,5 dkg víz
• A krémhez:
• 20 dkg tejcsoki
• 1 teáskanál őrölt gyömbér
• 1 dl tejszín

Elkészítés:

Olvasszuk fel gőz fölött a csokit! Keverjük hozzá gőz fölött a tejszínt és a gyömbért!
Hűtsük le!

Főzzünk szirupot 10 deka cukorból és vízből! Melegítsük fel 110 fokra! Verjünk kemény habbá 4 deka tojásfehérjét a többi cukorral! Csurgassuk hozzá a szirupot, és verjük addig, amíg kihűl!
Keverjük össze a porcukrot, a maradék tojásfehérjét és a darált mandulát! Forgassuk bele a tojáshabba!

Töltsük a masszát sima csövű habzsákba! Nyomjunk 3 centi átmérőjű köröket sütőpapírral bélelt tepsibe!
Süssük meg 14 perc alatt 150 fokra előmelegített sütőben!

A kihűlt habcsókokat megtöltjük a csoki krémmel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL