Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Gasztro kalandozások a világ körül 1. Magyarország

Szerző:
Szabó Anna
Magyarország számtalan kulináris lehetőséget rejt magában, amikor is az országot barangolva ismerkedhetünk meg hazánk maga kis gasztronómiai világával. A magyar gasztronómia a magyar kultúra egyik kiemelkedő eleme, változatos, kreatív ételféleségekkel, egyedi és karakteres íz világgal büszkélkedhet. Akkor kalandra fel és irány a magyar gasztro világ!

 

{KEPGALERIA}

 

Körözöttel töltött paprika

Hozzávalók:

• 125 g juhtúró
• 125 g vaj/margarin
• 1 közepes fej hagyma
• 12-15 szál snidling
• 125 g krémtehéntúró
• 1 kk. mustár
• 1 púpozott kk. pirospaprika
• 1 kk. paprikakrém
• 1/2 kk. őrölt köménymag
• só, bors
• 4 ek. sör
• 1 gerezd fokhagyma
• 4 nagyobb, húsos zöldpaprika

Elkészítése:

A juhtúrót és a vajat/margarint 1 órával felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, hogy meglágyuljanak. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, és ollóval felaprózzuk (a késsel vágott snidling ellapul-összetörik).

A juhtúrót, tehéntúrót, vajat/margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, egy tekerésnyi frissen őrölt borssal és a sörrel. Hozzáadjuk a hagymát, a snidlinget és az áttört fokhagymát, de csak a végén, kóstolás után sózzuk, mert sok a sós hozzávaló!

A zöldpaprikákat megmossuk, gallérkájukat levágjuk, belsejükből kiemeljük az ereket és magokat. Jó szorosan megtöltjük őket a körözöttel, majd egyenként alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük.

Tálalás előtt 1 cm vastagon felszeleteljük a paprikákat, kifli- vagy baguette-karikákra fektetjük őket, és koktélparadicsomokkal, petrezselyemlevélkékkel díszítve kínáljuk. Kitűnő italkorcsolya, kirándulásra, piknikre ideális!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL