{KEPGALERIA}
Körözöttel töltött paprika
Hozzávalók:
• 125 g juhtúró
• 125 g vaj/margarin
• 1 közepes fej hagyma
• 12-15 szál snidling
• 125 g krémtehéntúró
• 1 kk. mustár
• 1 púpozott kk. pirospaprika
• 1 kk. paprikakrém
• 1/2 kk. őrölt köménymag
• só, bors
• 4 ek. sör
• 1 gerezd fokhagyma
• 4 nagyobb, húsos zöldpaprika
Elkészítése:
A juhtúrót és a vajat/margarint 1 órával felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, hogy meglágyuljanak. A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, és ollóval felaprózzuk (a késsel vágott snidling ellapul-összetörik).
A juhtúrót, tehéntúrót, vajat/margarint habosra keverjük a mustárral, pirospaprikával, paprikakrémmel, köménymaggal, egy tekerésnyi frissen őrölt borssal és a sörrel. Hozzáadjuk a hagymát, a snidlinget és az áttört fokhagymát, de csak a végén, kóstolás után sózzuk, mert sok a sós hozzávaló!
A zöldpaprikákat megmossuk, gallérkájukat levágjuk, belsejükből kiemeljük az ereket és magokat. Jó szorosan megtöltjük őket a körözöttel, majd egyenként alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
Tálalás előtt 1 cm vastagon felszeleteljük a paprikákat, kifli- vagy baguette-karikákra fektetjük őket, és koktélparadicsomokkal, petrezselyemlevélkékkel díszítve kínáljuk. Kitűnő italkorcsolya, kirándulásra, piknikre ideális!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK